STRATEGI I BESTYRELSEN

DEN STRATEGISKE BESTYRELSE

Randers Realskole er Danmarks største privatskole. Med mere end 150 år bag sig, så står Randers Realskole på mange årtiers traditioner for udvikling. Ledelsen er udviklingsorienteret, initiativrig og særdeles ambitiøs. Her stilles krav, både til elever, forældre, skolen selv og dens bestyrelse.  

OPGAVEN

I bestyrelsen hos Randers Realskole står strategi i toppen af agendaen. Bestyrelsen er ambitiøs, og der er et mål om løbende at tilpasse bestyrelsens kompetencer og viden. Bestyrelsen ønsker at styrke den fælles strategiske værktøjskasse, for derved at kunne sætte en stærk strategisk ramme omkring bestyrelsens arbejde i hverdagen, og i den kommende strategiproces på skolen. 

Vi designer 2 heldags workshops med fokus på strategiværktøjer. Vi træner Business Model Canvas, og bruger værktøjet til at designe, evaluere, udvikle og forstå Randers Realskoles forretningsmodel

På den første workshop introduceres bestyrelsen til værktøjet. Vi træner og træner, så alle bestyrelsesmedlemmer kommer ind på den samme strategiske bane. Vi tager udgangspunkt i forskellige typer af forretningsmodeller, og vi designer helt nye innovative forretningskoncepter. 

På den anden workshop er temaet ”fremtidsscenarier”. Bestyrelsen arbejder i grupper med 3 forskellige fremtidsscenarier for Randers Realskole. Vi træner bestyrelsens evne til at ”designe fremtidens privatskole”, og vi stiller skarpt på de muligheder og problemstillinger integrationen af nye forretningsmodeller kan betyde for privatskolens grundmodel.

VÆRDIEN 

  • Alle bestyrelsesmedlemmer opgraderer deres strategiske værktøjskasse – både til gavn for Randers Realskole, men også for deres virke i de forskellige stillinger de bestrider.
  • Fælles sprog og forståelsesramme. Helt afgørende når man skal strategi-udvikle sammen. Det betyder at strategi diskussionerne hurtigt kommer ind til kernen, fordi alle taler ud fra en fælles ramme.
  • Strategisk viden om og forståelse for hvordan nye forretningsmodeller kan skabe synergi til den eksisterende forretningsmodel.
  • Hands-on strategiarbejde i fællesskab.
StrategiAkademiet involverende strategiproces